Sarepta valgte å stå ved avtalen

Styret i Misjon Sarepta har behandlet saken om intensjonsavtale med Samemisjonen på nytt og har valgt å stå ved avtalen. Dermed fortsetter striden om Samemisjonens framtid.

Da saken om Samemisjonens framtid ble utsatt på Samemisjonens landsmøte i oktober antydet formann i Misjon Sarepta, Johannes Kleppa, at det ikke var sikkert at Misjon Sarepta ville stå ved intensjonsavtalen videre.

Nå har styret i Misjon Sarepta behandlet saken og vedtatt at de ønsker å stå ved intensjonsavtalen og det videre arbeidet med å framlegge en fusjonsavtale.

Dermed forblir sårene åpne i Samemisjonen og striden fortsetter fram mot ekstraordinært landsmøte som Samemisjonen trolig vil arrangere i begynnelsen av oktober i nærheten av Gardemoen.

Striden om framtiden til Norges Samemisjon har gjort at flere misjonsvenner har stoppet sitt giverarbeid i påvente av en avklaring. Det er ingen god situasjon for en misjonsorganisasjon som sliter med underskudd.

Mange mener at Misjon Sarepta burde ha trukket seg fra forhandlingene da de på Landsmøtet til Samemisjonen opplevde hvor stor motstand det var i Samemisjonen mot en fusjon. En fortsatt kamp vil være skadelidende for begge misjonene.

Det vil neppe bli lettere å få igjennom en fusjonsavtale på det ekstraordinære Landsmøtet i 2021 dersom motstanden mot avtalen holder seg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Please reload

Vennligst vent ...